Even voorstellen

Met deze site wil ik u mij voorstellen. Mijn naam is Frank Vreriks. Ik ben een gediplomeerd veiligheidsadviseur, modaliteit wegvervoer, die  CBR/CCV gecertificeerd is, wat inhoud dat ik training en instructie kan/mag geven krachtens de ADR wetgeving inzake gevaarlijke stoffen in het wegvervoer of allerhande zaken welke daarmee samenhang hebben. Ook ben ik SOOB gecertificeerd. Dit houd in dat werkgevers die afdragen aan het SOOB subsidiefonds per cursist per opleiding een subsidie kunnen ontvangen van het SOOB-subsidiefonds (voor meer info zie www.soobsubsidiepunt.nl)

In het verleden heb ik een enorme schat aan ervaring opgebouwd in de transportwereld door bij verschillende expediteurs en transporteurs in dienst te zijn geweest. In het begin van mijn carriere heb ik als gediplomeerd declarant aan de Nederlands – Duitse grens menig transportbedrijf en andere firma’s met raad en daad bijgestaan de grens met succes te overschrijden. In deze tijd werd het Verdrag van Schengen net actueel en de toekomst aan de binnengrenzen van de EU zag er voor declaranten niet rooskleurig uit.  Hierdoor heb ik destijds de beslissing genomen om mijn werkterrein te verleggen naar luchthaven Schiphol en daar als declarant aan de slag te gaan bij een grote luchtvrachtexpediteur. Hier heb ik jarenlang zorggedragen voor de importdeclaraties van luchtvrachtzendingen uit de gehele wereld. Na enkele jaren heb ik mijn roots weer opgezocht en  ben als expediënt aan de slag gegaan bij een groot transportbedrijf in Oldenzaal.  Bij verschillende expeditiekantoren in de regio Twente heb ik daarna als expediënt mijn ervaring uitgebouwd, om in 1995 over te stappen naar een transportfirma met 30 eigen vrachtwagens en daar in de transportplanning een verdere toekomst te creëren. In deze voorgaande functies kwam ik vaak in aanraking met de ADR-wetgeving. Regelmatig werd er van ons verlangd dat wij als ondernemingen gevaarlijke stoffen zouden moeten vervoeren. In 2014 heb ik besloten  de opleiding Veiligheidsadviseur, modaliteit wegvervoer te gaan volgen en met dit diploma op zak opleidingen ADR Basis, tank-, Klasse 1 éen Klasse 7 te gaan verzorgen aan mensen binnen diverse bedrijfstakken ( van transportfirma tot productiebedrijf). Tevens heeft elk bedrijf, waarvan de bedrijvigheid het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg of het met dit vervoer samenhangende verpakken, beladen, vullen of lossen omvat, een veiligheidsadviseur ADR nodig. Dit is vastgelegd in het ADR-verdrag. Deze functie mag volgens datzelfde ADR verdrag worden uitgeoefend door een persoon, die niet tot de onderneming behoort.

Middels  “Frank Vreriks Advies & Instructie Wegvervoer”  heb ik de mogelijkheid u deze diensten aan te bieden  voor uw bedrijf of voor uw werknemers. Ook kan ik u door mijn jarenlange ervaring in het wegvervoer ook van allerlei adviezen voorzien op het gebied van opslag, douaneformaliteiten en dergelijke. Door mijn netwerk ken ik vele mensen, die op het gebied van transport, inklaring enz. actief zijn.

Op een eigen locatie verzorg ik opleidingen ADR (ADR-basis / ADR tank / ADR Klasse 1 en ADR Klasse 7). Deze opleidingen worden gegeven op een gemoedelijke wijze in een goed geventileerde verwarmde cursusruimte. Ook wordt er tijdens de opleiding (indien deze uit minimaal 2 dagdelen bestaat) gezorgd voor een lunch tijdens het middaguur. Kwaliteit en flexibiliteit staat hoog in het vaandel. In overleg kunnen we elke willekeurige dag een cursus starten (behalve op zondag, dit is niet geoorloofd, wettelijke grondslag).
Tevens kan ik de opleiding op uw locatie geven, voor mogelijkheden mag u uiteraard altijd bellen.