Bewustwording ADR

BEWUSTWORDING CURSUS ADR

Staat u er wel eens bij stil dat personeel van u omgaat met gevaarlijke stoffen zonder dat ze er van bewust zijn, waar zij eigenlijk mee bezig zijn?  Er zijn bedrijven,  die transporteren, laden en lossen goederen zonder dat ze daar ook maar even bij stil staan. Soms bewust, maar veel vaker nog onbewust!  Welke goederen bevinden zich nu daadwerkelijk in die ene pallet  die net gelost is en nu in de loods staat,  naast die IBC waarop een wit/zwarte sticker met 2 reageerbuisjes  en een cijfer “8”  geplakt is? Of die deellading  chloorbenzeen (gevarenklasse 3) in IBC’s,  die samen geladen moet worden met een deellading methylallylalcohol (gevarenklasse 3) in kannen op paletten, mag dat eigenlijk wel?

Doelgroep:
Personeel, dat niet direct de gehele dag met gevaarlijke goederen omgaat, zoals laad- en lospersoneel of kantoorpersoneel welk de chauffeur en laad-en lospersoneel aanstuurt.

Doelstelling:
Personeel ervan bewust maken dat gevaarlijke goederen  niet voor niets “gevaarlijke goederen” genoemd worden. Het omgaan met gevaarlijke stoffen gemakkelijker maken. E.e.a. is geregeld in het ADR verdrag, Hfdst 8- sectie 2.3.

Locatie:
Gagelstraat 15, 7532 ZH  Enschede.
Op verzoek kan er ook een cursus verzorgd worden op eigen locatie. Hierbij worden de kosten verhoogd met € 0,19 per kilometer vanaf mijn huisadres tot op locatie en retour.

Kosten:
1 dagdeel (4 uur) € 750,00 excl. BTW ongeacht het aantal personen (tot 20 personen maximaal), incl. koffie / thee